Geç bile kaldı. 2028 bile olmadan yeni yükselen yıldız Çin olacak. Özellikle ABD'nin hastalıklarla uğraşması Çin'in salgını daha kısa sürede kontrol altına alması bu süreçte işine yarayacaktır.
26.12.2020 12:00:02 125 Okuma | 1 Yorum
CNBC'de yer alan habere göre, The Centre for Economics and Business Research (CEBR) tarafından yıllık olarak yayımlanan raporda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi ve yarattığı ekonomik çöküntünün bu rekabette Çin'in lehine sonuçlandığı bildirildi.
CEBR tarafından yapılan değerlendirmede Çin'in pandemiyi erken karantina önlemleri ile beceri ile yönetmesinin Çin'in ekonomik performansını göreceği olarak geliştirdiği belirtildi.
Düşünce kuruluşu CEBR tarafıdan yapılan değerlendirmede 2033'de gerçekleşemsi beklenen Çin'in ABD'yi sollayarak dünyanın en büyük ekonomisi olacağına yönelik beklentilerin iki ülkenin pandemiden toparlanma sürecindeki farklılıklardan kaynaklı olarak beş sene öne çekildiği vurgulandı.
ABD'nin pandemiden toparlanma sürecinin 2021'de güçleneceği bildirilirken, büyümenin 2022 ve 2024 seneleri arasında 1.9'a gerileyeceğibunun ardından da 1.6'ya çıkacağı belirtildi. Raporda Çin'in ise 2021-2025 döneminde yüzde 5.7 büyümesi, 2026-2030 döneminde ise bunun yüzde 4.5'e gerilemesinin beklendiği bildiridi.
Kaynak: https://www.bloomberght.com/
Geç bile kaldı. 2028 bile olmadan yeni yükselen yıldız Çin olacak. Özellikle ABD'nin hastalıklarla uğraşması Çin'in salgını daha kısa sürede kontrol altına alması bu süreçte işine yarayacaktır.
Finaans.com Sosyal Medya Hesapları